VÄNNÄS PÅ GÅNG

16 november 2012

Avslut eller början på något nytt?!

Hej alla ni som följt vår blogg om Vännäs på gång!

Nu har vi haft avslutning med tända ljus, frukt och utdelning av fina priser. Fyra lag kan fira med att gå och äta tillsammans på Hotel Vännäs och trettio personer har vunnit ett personligt presentkort till ett värde av 200 kronor.

Alla har vunnit bättre hälsa!

Med detta avslutar vi vårt bloggande och tackar för oss

01 november 2012

Bada - träning & härligt sätt att umgås på

Promenader, gympa, jogga, styrketräning...grabbarna får ont här och där då de ska träna med mamma :) Bada är en hit! Barnen rör på sig i timtal utan att de "märker" det. Leker, simmar, hoppar från trampolin... Det ska vi göra en gång till under höstlovet. Grabbarna i famlijen som också är med i vårt lag ska vi bjuda med = mycket träningstid! Får vi också med föräldrarna kan vi vuxna både hinna simma och umgås.// Monica

26 oktober 2012

Mjölk och kanelbulle!

Hör en del roliga berättelser i träningsutmaningens tecken.

Någon har med sin yngre son i laget. Far och son tränade tillsammans en kylig dag, fadern sprang och sonen cyklade. I  duschen efteråt sa sonen huttrande "Men när ska den här tävlingen ta slut egentligen"? Så kan det också kännas i en utmaning, att det ska ta slut någon gång :)

Insåg själv i går kväll att det inte blivit någon promenad på hela dagen så jag bytte raskt om men tittade också ut genom fönstret, kolsvart! Ringde runt till två personer i laget för att få sällskap men en åt chips och ville koncentrera sig på det och den andra svarande inte.

 Då tog jag ett glas mjölk, två kanelbullar och stannade hemma :)) Vem vill gå i mörkret alldeles själv!

 

 

 

24 oktober 2012

Tallriks & sjalträna!

Jag har börjat med en rolig och effektiv tallriks- och sjalträning (från tidningen Amelia). Den är bra att ta till dem dagar då jag varken kommer iväg på något träningspass eller på promenad om kvällen.

Genom att stå barfota på papptallrikar gör jag olika övningar: "skidor", utfall bakåt, utfall åt sidan, rump-ups (från planka och upp med rumpan), höftlyft mm.

Sjalen håller jag sträckt och spänd under hela tiden mellan händerna. Med sjalövningarna tränas mage, rörlighet, bröst, triceps och axlar.

Övningarna varvas så att pulsen är uppe ordentligt! Ibland får jag med grabbarna också som också varvar med andra styrkeövningar - kul! // Monica

23 oktober 2012

Oj oj oj...vad vi rör på oss i Vännäs!

Dagarna går och vi hinner inte riktigt med vår lilla blogg :) Alla deltagare i Vännäs på gång verkar dock hinna med att träna, i parti och minut...de bara ökar sina tider.

Vi har två veckor kvar på utmaningen. Den kommer att avslutas med en kväll då vi delar ut vinster till vinnande lag. Vi kommer också att lotta ut ytterligare ett eller två lagpriser samt 35 individuella vinster till ett värde av 200 kr styck. Finfint!!!

Vissa handlare/företagare har varit snälla och skänkt extra vinster för oss att dela ut, det tackar vi för!

08 oktober 2012

Engagemang!

En utmaning  blir också en tävling, inte bara mellan lagen utan också inom familjen :) 

Yngste sonen har varit uppfinningsrik med aktiva utelekar och Wii (där han dragit med andra kompisar), bugg, promenader, hajk och därutöver kommer idrottstimmarna i skolan. Han var mäkta nöjd med sin insats för veckan...och ännu mer nöjd när han slog sin äldre bror med hela fem timmars aktivitet.

Det är fantastiskt roligt att de rör på sig så mycket mer än de gjort tidigare. Jag tror att den här utmaningen gjort dem medvetna om vikten av att röra på sig, HURRA!!!

Nu ska jag gör allt för att det här ska hålla i sig även efter utmaningen. Tips någon?//Monica

03 oktober 2012

Nu börjar det hetta till i höstkylan

Nitton timmar och trettio minuter i SNITT per deltagare i ett lag på fyra personer, vad säger ni om det?

Nej , det var inget av våra lag men vi vet att det är ett lag som tränar väldigt mycket annars. Tuffa kvinnor med kraft i arm och ben, en tuff och het utmaning för oss övriga :)

I går regnade det under hela passet på en timmes snabb promenad genom byn...men vem bryr sig när det är utmaningar i luften! Kom hem som en dränkt katt men glad. Det är så härligt att få prata av sig med gåkompisarna i laget, hälsa för kropp och själ.

Imponeras över hur mycket tid människor i Vännäs lägger på pulshöjande aktiviteter   www.vannas.se/pagang klicka sedan in på träningsbarometern.

28 september 2012

Hoola hoop!

Efter promenaden på 1 timme och 12 minuter testade jag min nya Hoola hoop, en rockring som väger 1.2 kilo och som är utformad med små utbuktningar som går rakt in i midjan.

Det sägs att om man rockar 2 minuter 2 gånger i veckan med Hoola hoope så räcker för att shapa upp bålens muskulatur. Klarade sex minuter på raken men har ONT idag.

Roligast var ändå när käre maken, stel som ett kylskåp, rockade loss med ringen under ett HELT reklamavbrott på tv. Får se hur han rör sig ikväll :))

26 september 2012

Nu är Vännäs på gång!

Halli hallå...efteranmälningarna dråsar in och vi är uppe i 297 anmälda och 43 lag, jippi!!! Nu känner vi oss nöjda. Framöver gäller det att peppa sitt eget lag att hålla ut i sex veckor :)

Ringde maken idag i en liten privat fråga...han flåsar i luren och berättar att deras lag just då var ute och "vrålgick" över lunchen, de tänker vinna utmaningen! HA...det får tiden allt utvisa :))

Vi har flera som tränar för sina lag ute i den stora vida världen. På Kuba finns det en person som under sin semester tränar varje dag, heja heja säger vi!

 

24 september 2012

Vi är många nu :)

Skickade nyss ett sms till lagkamraterna med en påminnelse om att vi ska träffas ikväll klockan 19 för gemensam promenad. Fick snabbt svar från en av dem "Jag kommer, har ju köpt nya skor!"   En orsak god som någon för att komma igång och träna :)

Nu är vi 38 anmälda lag med 265 deltagare som under sex veckor ska röra på kroppen lite extra.

Fin artikel i tidningen "Bygden mellan städerna" idag. Nu hoppas vi på några efteranmälningar, tänk om vi kunde bli 300 i alla fall!!

Sök

Om VÄNNÄS PÅ GÅNG

Karin Eriksson ochMonica Molin
Karin Eriksson och Monica Molin bloggar om den stora träningsutmaningen, Vännäs på gång! De arbetar båda med folkhälsofrågor i Vännäs. De har bildat egna lag och kommer att skriva om vad som händer under de sex veckor som utmaningen pågår.